Miluju luštěniny všeho druhu, ale ne vždy mám čas na jejich přípravu (namáčení, vaření). V těchto případech se vždy můžu spolehnout na červenou čočku, která je uvařená za pár minut. Jeden takový recept jsem sepsala i do mé Duhové kuchařky v sekci mrkev.

Tentokrát jsem do polévky přidala bulgur, který je dobrým zdrojem vlákniny a vitamínů, a polévku osvěžila citrónem, který je nedílnou součástí receptu. V podstatě se jedná o vydatnou polévku, kterou lze hravě nahradit i hlavní jídlo.

Suroviny

na 3 – 4 porce / příprava 20 minut

  • 3 hrstky červené čočky
  • 1 hrstka bulguru
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • lžíce sladké červené papriky
  • 2 bobkové listy
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • hrstka nasekané petrželky
Postup
  1. Ve středním hrnci si na oleji 2 minuty osmažíme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a smažíme další 2 minutky. Nakonec přidáme papriku, bobkový list, další minutku za stálého míchání prosmažíme a zalijeme vodou (cca 1 litr).
  2. Do hrnce nasypeme čočku, bulgur, přidáme rajčata, citronovou šťávu, zamícháme a necháme vařit do změknutí čočky.
  3. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme jí vodou.
  4. Dochutíme a podáváme s nasekanou petrželkou.
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments