Miluju luštěniny všeho druhu, ale ne vždy mám čas na jejich přípravu (namáčení, vaření). V těchto případech se vždy můžu spolehnout na červenou čočku, která je uvařená za pár minut. Jeden takový recept jsem sepsala i do mé Duhové kuchařky v sekci mrkev.
Tentokrát jsem do polévky přidala bulgur, který je dobrým zdrojem vlákniny a vitamínů, a polévku osvěžila citrónem, který je nedílnou součástí receptu. V podstatě se jedná o vydatnou polévku, kterou lze hravě nahradit i hlavní jídlo.
Suroviny
na 3 – 4 porce / příprava 20 minut
- 3 hrstky červené čočky
- 1 hrstka bulguru
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 cibule
- 1 menší mrkev
- lžíce sladké červené papriky
- 2 bobkové listy
- sůl a pepř
- 4 lžíce citronové šťávy
- hrstka nasekané petrželky
Postup
- Ve středním hrnci si na oleji 2 minuty osmažíme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a smažíme další 2 minutky. Nakonec přidáme papriku, bobkový list, další minutku za stálého míchání prosmažíme a zalijeme vodou (cca 1 litr).
- Do hrnce nasypeme čočku, bulgur, přidáme rajčata, citronovou šťávu, zamícháme a necháme vařit do změknutí čočky.
- Pokud je polévka příliš hustá, naředíme jí vodou.
- Dochutíme a podáváme s nasekanou petrželkou.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.