Původně jsem ani nezamýšlela přidat tento recept na Neposednou Myšku, ovšem jak se ukázalo, spoustu lidí ani nenapadne si připravit rychlou a zdravou snídani či svačinu s sebou. Nejenom že ušetříte peníze, ale můžete si připravit svačinu podle vlastní chutě a fantazie, bez zbytečných dochucovadel a cukrů.
Nyní se nacházím v období, kdy jsem stále na cestách, takže se neobejdu bez plastové dózy, do které si občas dělám svačinu s sebou ze surovin z místa, kde se zrovna nacházím. A právě při odjezdu z Čech je to většinou jogurt s müsli, sezónním ovocem, ořechy a mamčinou domácí rybízovou marmeládou, kterou jinde na světě neseženu.
Pokud máte ráno na spěch, nebo chcete stejně jako já zůstat do poslední minuty v posteli, svačinu si lze připravit den dopředu. Piškoty a müsli navíc krásně zvláční.
Následující recept berte spíše jako inspiraci, a vytvořte si vlastní oblíbenou kombinaci podle sezónních surovin!
Suroviny
na 2 malé zavařovací skleničky / příprava cca 10 minut
- velký kelímek (kokosového) jogurtu
- 1 menší jablko a hruška
- ½ hrníčku müsli
- 2 lžíce oblíbené marmelády
- špetka skořice
- 2 lžičky citronové šťávy + trochu kůry
- 1 lžíce přírodního sladidla
- pár piškotů
- uvařená silná káva
Postup
- Jogurt smícháme s medem lžičkou citronové šťávy a kůrou.
- Ovoce nakrájíme na kostičky a v míse promícháme se skořicí a zbylou citrónovou šťávou.
- Piškoty lehce pokapeme předem připravenou kávou.
- Vrstvíme přímo do zavařovací skleničky dle fantazie – například müsli, jogurt, marmeláda, piškoty, ovoce, jogurt, müsli.