Jelikož poslední recept, kdy jsem oprášila moji spirálovačku, měl u kuchyňského stolu (poté se ještě horlivě dojídalo rovnou z pánve) úspěch, rozhodla jsem se vyzkoušet další pokrm.

Tentokrát jsem řepu vyměnila za cuketu a mrkev. Připravené špagety se navíc dají, na rozdíl od daleko tvrdší řepy, připravovat i v syrové, tedy raw podobě. Osobně zeleninové špagety vždy chvilku podusím, ale snažím se dodržet teplotu do 45°C, aby si zelenina uchovala všechny vitaminy.

Takto připravené křupavé, svěží, zeleninové špagety, stačí smíchat s krémovou omáčkou z avokáda, opéct pár rajčátek a je hotovo.

Suroviny

na 1 pořádnou porci / příprava cca 20 minut

  • 1 střední cuketa
  • 1 mrkev
  • pár kapek sójové omáčky

na avokádovou omáčku

  • ½ avokáda
  • ½ lžičky bazalkového pesta
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • sůl a pepř

na podávání

  • cherry rajčátka
  • chia semínka
Postup
  1. Na sirálovačce si nakrouháme cuketu a mrkev na špagety. Přesuneme do pánve, pokapeme sójovou omáčkou a přiklopené podusíme cca 2 minutky (Pokud chcete pokrm nechat v duchu přípravy raw, udržujte teplotu maximálně do 45°C).
  2. Mezitím si připravíme omáčku – všechny ingredience rozmixujeme do hladka.
  3. Připravenou omáčku smícháme se špagetami a podáváme ozdobené opečenými cherry rajčátky a posypané chia semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *