Další do série mých burrito receptů. Když na to tak koukám, čtvrtý v pořadí – po zapečeném, svěžím snídaňovém a bleskovém burritu, jde na řadu burrito s fazolovou směsí, domácí chilli omáčkou a křupavými nachos.

Opět se jedná o rychlý recept vhodný jako svačina, nebo rychlá večeře. Přiznávám se, že na přípravu fazolové směsi většinou kupuji konzervu. Málokdy mám čas namáčet a vařit fazole. Holt hlad je silnější nežli touha. Navíc většinou se jedná o spontánní rozhodnutí, a konzervované fazole ve špajzu to vždy jistí.

Většinou kupuji fazole borlotti, ale mnohdy sáhnu po černých či klasice červených kidney beans. Recept se dá doplnit o další oblíbenou zeleninu, no a samozřejmě, pokud zbyde čas navíc, i o senzační guacamole.

S nacvičeným grifem v ruce se jde motat další burrito tentokrát hotovka za 20minut.

Suroviny

na 2 burrita / příprava 20 minut

  • 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • chilli omáčka podle chuti
  • sůl, pepř
  • olivový olej

na podávání

  • 2 (bezlepkové) tortilly
  • 4 lžíce zakysané (sójové) smetany
  • hrst nachos
  • 1 rajče
  • 2 listy ledového salátu
  • 2 měsíčky limetky
Postup

  1. Na olivovém oleji osmažíme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme římský kmín, česnek a mícháme, dokud nevyprchá syrové aroma česneku.
  2. Fazole scedíme, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme chilli omáčku podle chuti a důkladně promícháme.
  3. Kupované tortilly nejprve pokapeme vodou a na sucho pár vteřin z každé strany opečeme na pánvi – tím nám placky krásně zvláční.
  4. Na tortillu naneseme nejprve fazolovou směs, poté smetanu, rozmačkané nachos, na plátky nakrájená rajčata a nakonec ledový salát, vše pokapeme limetkovou šťávou a zabalíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *