Další do série mých burrito receptů. Když na to tak koukám, čtvrtý v pořadí – po zapečeném, svěžím snídaňovém a bleskovém burritu, jde na řadu burrito s fazolovou směsí, domácí chilli omáčkou a křupavými nachos.
Opět se jedná o rychlý recept vhodný jako svačina, nebo rychlá večeře. Přiznávám se, že na přípravu fazolové směsi většinou kupuji konzervu. Málokdy mám čas namáčet a vařit fazole. Holt hlad je silnější nežli touha. Navíc většinou se jedná o spontánní rozhodnutí, a konzervované fazole ve špajzu to vždy jistí.
Většinou kupuji fazole borlotti, ale mnohdy sáhnu po černých či klasice červených kidney beans. Recept se dá doplnit o další oblíbenou zeleninu, no a samozřejmě, pokud zbyde čas navíc, i o senzační guacamole.
S nacvičeným grifem v ruce se jde motat další burrito tentokrát hotovka za 20minut.
Suroviny
na 2 burrita / příprava 20 minut
- 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička drceného římského kmínu
- chilli omáčka podle chuti
- sůl, pepř
- olivový olej
na podávání
- 2 (bezlepkové) tortilly
- 4 lžíce zakysané (sójové) smetany
- hrst nachos
- 1 rajče
- 2 listy ledového salátu
- 2 měsíčky limetky
Postup
- Na olivovém oleji osmažíme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme římský kmín, česnek a mícháme, dokud nevyprchá syrové aroma česneku.
- Fazole scedíme, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme chilli omáčku podle chuti a důkladně promícháme.
- Kupované tortilly nejprve pokapeme vodou a na sucho pár vteřin z každé strany opečeme na pánvi – tím nám placky krásně zvláční.
- Na tortillu naneseme nejprve fazolovou směs, poté smetanu, rozmačkané nachos, na plátky nakrájená rajčata a nakonec ledový salát, vše pokapeme limetkovou šťávou a zabalíme.