Stejně tak, jako jsem si zamilovala na snídani Obložený žiťák, nedám dopustit na Flip flop vejce. V názvu nehledejte žádnou logiku, kterou beztak některé moje recepty postrádají. V podstatě se jedná o otočené buličí oko, takže je vajíčko křupavé z obou stran a zároveň uvnitř stále vláčné a tekuté. Podávat se dá snad úplně se vším, takže se nebraňte povolit uzdu své fantazii. Určitě by ale neměla chybět hořčice, čerstvá zelenina a chilli omáčka!

Suroviny

na 2 vejce / příprava 5 – 10 minut

  • 2 vejce
  • 1 kaiserka (nebo jiné bezlepkové pečivo)
  • 1 rajče a kousek salátové okurky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

na podávání

  • hrubozrnná hořčice
  • na kolečka nakrájená jarní cibulka
  • nasekaná čerstvá petrželka
  • chilli omáčka

Postup
  1. Kaiserku překrojíme napůl, rajčata a okurku nakrájíme na plátky.
  2. Menší pánvičku lehce pokapeme olejem a opatrně na ni vyklepneme 1 vejce, osolíme a opepříme. Smažíme, dokud nám spodní strana nezačne hnědnout. Poté zmírníme plamen a vejce opatrně otočíme. Necháme pár vteřin smažit i z druhé strany a opatrně přendáme na talířek. Postup opakujeme u druhého vejce.
  3. Mezitím, co se nám smaží vejce, si na další pánvi opečeme rozkrojenou kaiserku.
  4. Křupavou kaiserku namažeme hrubozrnnou hořčicí, ozdobíme rajčaty a okurkou, opatrně poklademe vejcem, posypeme cibulkou a pokapeme naší oblíbenou chilli omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *