Stejně tak, jako jsem si zamilovala na snídani Obložený žiťák, nedám dopustit na Flip flop vejce. V názvu nehledejte žádnou logiku, kterou beztak některé moje recepty postrádají. V podstatě se jedná o otočené buličí oko, takže je vajíčko křupavé z obou stran a zároveň uvnitř stále vláčné a tekuté. Podávat se dá snad úplně se vším, takže se nebraňte povolit uzdu své fantazii. Určitě by ale neměla chybět hořčice, čerstvá zelenina a chilli omáčka!
Suroviny
na 2 vejce / příprava 5 – 10 minut
- 2 vejce
- 1 kaiserka (nebo jiné bezlepkové pečivo)
- 1 rajče a kousek salátové okurky
- olivový olej
- sůl, pepř
na podávání
- hrubozrnná hořčice
- na kolečka nakrájená jarní cibulka
- nasekaná čerstvá petrželka
- chilli omáčka
Postup
- Kaiserku překrojíme napůl, rajčata a okurku nakrájíme na plátky.
- Menší pánvičku lehce pokapeme olejem a opatrně na ni vyklepneme 1 vejce, osolíme a opepříme. Smažíme, dokud nám spodní strana nezačne hnědnout. Poté zmírníme plamen a vejce opatrně otočíme. Necháme pár vteřin smažit i z druhé strany a opatrně přendáme na talířek. Postup opakujeme u druhého vejce.
- Mezitím, co se nám smaží vejce, si na další pánvi opečeme rozkrojenou kaiserku.
- Křupavou kaiserku namažeme hrubozrnnou hořčicí, ozdobíme rajčaty a okurkou, opatrně poklademe vejcem, posypeme cibulkou a pokapeme naší oblíbenou chilli omáčkou.