Nedám dopustit na asijskou kuchyni, která se neobejde bez tradiční kari pasty. Suroviny na její přípravu se dají v dnešní době vcelku jednoduše sehnat, nicméně není to nákup surovin, který většinu lidí odradí, ale spíše pracná a časově náročná příprava. A co si budeme nalhávat. Někdy člověk nemůže v kuchyni trávit příliš dlouho času a jindy se nám jednoduše nechce.

Jinak tomu nebylo ani u vzniku této rychlé, jednoduché, ale i přesto výborné květákové kari polévky. Kvalitní kari pasta či sypké koření se postará o bohatou a plnou chuť a květák zase o denní dávku vitamínů a minerálů.

Suroviny

na 4 porce / příprava cca 30 minut

  • 1/2 květáku
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • hrst cherry rajčátek
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 vrchovatá lžíce kari koření nebo lžíce kari pasty
  • 1 celá skořice
  • sůl a pepř
  • zeleninový bujón

na podávání

  • chilli olej + chilli paprička
  • petrželka
Postup
  1. Ve středním hrnci si na oleji 3 minutky osmažíme najemno nakrájenou cibuli společně s nahrubo nastrouhanou mrkví. Osolíme a opepříme, přidáme najemno nakrájenou papričku, kari koření, skořici a smažíme další minutu.
  2. Zalijeme vodou cca do půlky hrnce, přidáme nahrubo nakrájený květák, na větší kostky pokrájené brambory, cherry rajčátka, bujón a vaříme do změknutí zeleniny.
  3. Poté 1/3 polévky přelijeme do menšího hrnce, nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky. Tím se nám polévka krásně zahustí.
  4. Polévku dochutíme a podáváme s chilli olejem a ozdobené petrželkou.
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments