Další rychlá, sladká a báječná snídaně, kterou jsme si u nás zamilovali. Většinou ji pokaždé připravuji jiným způsobem, jelikož záleží, co zrovna objevím v lednici a ve špajzu. Takže se i vy nebojte používat sezónní ovoce či ořechy a sušené plody podle chuti! Základem ovšem musí být šťavnatý pomeranč a tučnější jogurt – nejraději používám řecký.

Suroviny

na 2 porce / příprava 15 minut

  • 1 kelímek jogurtu (cca 300 g)
  • šťáva z jednoho pomeranče (2/3 skleničky)
  • 1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 1 lžička medu

na podávání

  • hrst ořechů
  • hrstka sušené kustovnice nebo rozinek
  • banán
  • pomerančová kůra
  • med a tahiny pasta
Postup
  1. V mixéru (většinou používám tyčový mixér, protože nic jiného nemám po ruce) našleháme jogurt s pomerančovou šťávou, kůrou, medem a bazalkou.
  2. Podáváme ozdobené ořechy sušeným ovocem, nakrájeným banánem a pokapané medem a tahiny pastou. Nakonec posypeme pomerančovou kůrou.
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments