
Kdyby existovala barevná kiwi snídaně, tím mám na mysli typickou novozélandskou, zaručeně by to mohl být můj dnešní recept. Místní mají sice své tradiční, potíž je v tom, že se většinou jedná o opečený toust pouze s arašídovým máslem, marmeládou nebo milovanou pomazánkou Marmite. Toť vše. Nic barevného, svěžího nebo výživného. A to je nuda.
Použila jsem nejtypičtější suroviny místní kuchyně a vzájemně je propojila na tenhle jednoduchý ranní toust. A o tom, že by se mohlo jednat o budoucí snídani místních, mě přesvědčil postarší novozélandský páreček, který kempoval hned vedle nás. Nejenom že si fotili můj výtvor víckrát než já, ale už mi dělali i místo v karavanu a chtěli si mě vzít s sebou.
A mimochodem věděli jste, že dostatek vitamínů B odrazuje otravné mušky sandflies? O důvod navíc si dát tenhle toust k snídani, pokud zrovna cestujete po Zélandu!

Suroviny
na 2 porce / příprava 15 minut
- 4 opečené toustové (bezlepkové) chleby
- 4 vejce
- pár plátků řepy
- Marmite
- 1 avokádo
- sůl a pepř
Postup
- Vejce si opečeme z obou stran (příběh flipnutého vejce zde).
- Opečený chléb namažeme tenkou vrstvou pomazánky Marmite, poklademe plátky řepy, opatrně přendáme vejce a ozdobíme plátky avokáda.
- Osolíme, opepříme a podáváme.
