Mandlové mléko nejenom výborně chutná, ale je i velice zdravé. Harmonizuje naše vnitřní prostředí těla a současně dodává cenné minerály, především vápník, draslík, fosfor a hořčík. Mandlové mléko je k dostání v každém supermarketu, nebo si ho lze jednoduše vyrobit doma.

Mandlové mléko používám velmi ráda. Nápojům dodává nasládlou oříškovou chuť, kterou jsem si oblíbila natolik, že vytlačilo z mého jídelníčku kravské mléko nadobro. Většinou ho používám právě na přípravu smoothie a nejrůznějších koktejlů, ale uplatnění najde vesměs kdekoliv, stejně jako mléko kravské.

Suroviny

na 4 sklenice / příprava 10 minut

  • 1 litr mandlového mléka
  • 2 menší banány
  • 4 sušené datle
  • skořice
Příprava
  1. Všechny suroviny rozmixujeme dohladka.
  2. Podáváme ozdobené skořicí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *