Mandlové mléko nejenom výborně chutná, ale je i velice zdravé. Harmonizuje naše vnitřní prostředí těla a současně dodává cenné minerály, především vápník, draslík, fosfor a hořčík. Mandlové mléko je k dostání v každém supermarketu, nebo si ho lze jednoduše vyrobit doma.
Mandlové mléko používám velmi ráda. Nápojům dodává nasládlou oříškovou chuť, kterou jsem si oblíbila natolik, že vytlačilo z mého jídelníčku kravské mléko nadobro. Většinou ho používám právě na přípravu smoothie a nejrůznějších koktejlů, ale uplatnění najde vesměs kdekoliv, stejně jako mléko kravské.
Suroviny
na 4 sklenice / příprava 10 minut
- 1 litr mandlového mléka
- 2 menší banány
- 4 sušené datle
- skořice
Příprava
- Všechny suroviny rozmixujeme dohladka.
- Podáváme ozdobené skořicí.