Servírování limonády

Horké letní dny nás přímo vybízejí o zvýšení našeho pitného režimu. Nemám na mysli jenom vyšší příděl vychlazeného piva, nebo domácího vína. Občas neuškodí udělat si nealkoholický koktejl či limonádu, která vás také zaručeně osvěží.

Bodrumské pomeranče

Letošní letní sezonu jsme strávili v Bodrumu. Jedná se o krásnou destinaci na egejském pobřeží v Turecku. Mohli jsme si tak užívat krásného moře nadměrného přídělu sluníčka a v neposlední řadě šťavnatého ovoce. Turecko se může pyšnit sklizní ovoce a zeleniny až 3 x do roka.

Suroviny na přípravu limonády

Pomeranče jsou nedílnou součástí života místních obyvatel a skoro na každém kroku nás obchodníci lákali na čerstvou pomerančovou šťávu, kterou si můžete dát v přepočtu za 20 Kč.

V naší ledničce tedy nechyběly ani tyto sytě oranžové koule. Pomeranče sice nevypadají tak lákavě jako ty ze supermarketu u nás, ale jejich kvalita ze nedá srovnávat. Voňavý plod je plný sladké šťávy!

Pouhé 3 ingredience stačí na vykouzlení letního osvěžení v podobě domácí limonády, kterou si určitě zamilujete, a budete ji chtít pít celé léto.

Příprava limonády

Suroviny

pro 2 – 4 osoby / příprava cca 30 minut

  • 2 pomeranče
  • 1 citron
  • hrstka čerstvé máty
  • med
  • voda a led
Postup
  1. Omyté pomeranče a citron překrojíme na půl a odšťavníme.
  2. Ve džbánku smícháme ovocnou šťávu s pomačkanými lístky máty, ledem a zalijeme vodou.
  3. Limonádu podle chuti dosladíme medem a podáváme ozdobenou citrusovou kůrou.

TIP! Vodu můžeme nahradit sodou.

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments