Salát s chilli a hořčicovo medovým dresinkem

Teploty v Bodrumu neklesají pod 38 °C ve stínu a vylézat na sluníčko může být dokonce životu nebezpečné. Vysoké teploty nám berou energii a i jinak velký apetit na oběd. Je tedy pravý čas si připravit variaci letního salátu s ovocem, bazalkou a hořčičným dresinkem.

Suroviny

pro 2 – 4 osoby / příprava cca 20 minut

  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1 rajče
  • 1 kyselé jablko
  • 1/3 salátové okurky
  • 1 švestka
  • 1/2 nektarinky

na dresink

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu nebo agávového sirupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • pár kapek chilli omáčky
  • hrstka bazalky
  • sůl a pepř

na ozdobení

  • černý sezam
  • čerstvá bazalka
Postup
  1. Omytý salát natrháme na kusy. Jablko, okurku a švestku nakrájíme na tenké plátky, nektarinku na kostky.
  2. Všechny ingredience na dresink našleháme metlou.
  3. Salát smícháme s dresinkem (pár lžic si necháme na ozdobení), poklademe nakrájenou zeleninou, ovocem a ozdobíme lístky bazalky a a černým sezamem.

TIP! Dresink si můžeme připravit do zásoby, jelikož vydrží v ledničce až několik týdnů! Skvěle chutná i jako omáčka ke grilované zelenině.

guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments