Kdo by neměl rád rychlá, ale báječná jídla z jedné pánve. Všechny vůně se v pánvi krásně propojí a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi!

Suroviny

na jednu pánev / příprava 20 minut

  • 1 červená paprika
  • ½ plechovky celých rajčat
  • 1 plechovka fazolí v nálevu
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • ½ lžičky nadrceného římského kmínu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

na podávání

  • 1 lžíce zakysané smetany
  • hrstka čerstvých bylinek (oregano, petrželka..)
  • oblíbené pečivo
Postup
  1. Na plátky nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova, poté přidáme na plátky nakrájenou papriku, osolíme, opepříme a smažíme další 3 minutky.
  2. Přidáme uzenou papriku a za stálého míchání minutku restujeme, poté odhrneme na jednu stranu pánve.
  3. Do prázdné části pánve přidáme rajčata, fazole, osolíme a opepříme, přidáme římský kmín, lehce promícháme, tak abychom měli stále papriku zvlášť, a necháme 5 minut pod pokličkou probublávat.
  4. Nakonec do směsi uděláme 2 dulky, do kterých opatrně vyklepneme vejce – tak aby nám zůstaly žloutky pohromadě. Nasypeme nasekané bylinky a přiklopené necháme 2 minuty na mírném plamenu dusit, tak aby vejce nebyla zcela uvařená.
  5. Podáváme zacáknuté zakysanou smetanou s oblíbeným pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *