Po nádherné procházce podél pobřeží nejsevernější části Jižního ostrova Nového Zélandu jsme zastavili u kivi zobáku, jak místní přezdívají Farewell Spit. Dnešní program máme nabitý, chce to něco rychlého. Takovým jídlem jsou zaručeně těstoviny. A jelikož máme zrovna před nákupem, musím se trochu uskromnit – přesně k tomu poslouží konzerva rajčat a červená čočka, která vytvoří báječný a zdravý základ!

Nezapomeňte na bylinky, ať sušené nebo čerstvé, nutriční droždí, které nahradí krémovou konzistenci sýru a uzenou papriku, ať to má celé říz. Za 20 minut jsem servírovala a mohli jsme se tak během chvíle vydat s plnými žaludky na další dobrodružství.

Suroviny

na 2 – 3 porce / příprava 20 minut

  • ½ balíčku uvařených (bezlekových) špaget
  • 1 konzerva krájených rajčat + cca 1 ½ konzervy vody
  • 1 plecháček červené čočky
  • 3 poctivé lžíce protlaku
  • 1 lžíce sušených bylinek
  • 2 lžíce nutričního droždí
  • 1 poctivá lžička uzené papriky
  • sůl a pepř
Postup
  1. V hrnci smícháme všechny ingredience kromě špaget a nutričního droždí. Necháme vařit na středním plameni do změknutí čočky. Občas směs promícháme a podle potřeby naředíme vodou.
  2. Dochutíme nutričním droždím a smícháme s uvařenými těstovinami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *