Po nádherné procházce podél pobřeží nejsevernější části Jižního ostrova Nového Zélandu jsme zastavili u kivi zobáku, jak místní přezdívají Farewell Spit. Dnešní program máme nabitý, chce to něco rychlého. Takovým jídlem jsou zaručeně těstoviny. A jelikož máme zrovna před nákupem, musím se trochu uskromnit – přesně k tomu poslouží konzerva rajčat a červená čočka, která vytvoří báječný a zdravý základ!
Nezapomeňte na bylinky, ať sušené nebo čerstvé, nutriční droždí, které nahradí krémovou konzistenci sýru a uzenou papriku, ať to má celé říz. Za 20 minut jsem servírovala a mohli jsme se tak během chvíle vydat s plnými žaludky na další dobrodružství.
Suroviny
na 2 – 3 porce / příprava 20 minut
- ½ balíčku uvařených (bezlekových) špaget
- 1 konzerva krájených rajčat + cca 1 ½ konzervy vody
- 1 plecháček červené čočky
- 3 poctivé lžíce protlaku
- 1 lžíce sušených bylinek
- 2 lžíce nutričního droždí
- 1 poctivá lžička uzené papriky
- sůl a pepř
Postup
- V hrnci smícháme všechny ingredience kromě špaget a nutričního droždí. Necháme vařit na středním plameni do změknutí čočky. Občas směs promícháme a podle potřeby naředíme vodou.
- Dochutíme nutričním droždím a smícháme s uvařenými těstovinami.