Možná jste si všimli, že spousta mých receptů má kořeny v kuchyni Střední Ameriky, tedy alespoň podle názvu. Je pravda, že se jedná o jednu z mých nejoblíbenějších gastronomií, zejména na přípravu nejrůznějších svačin během dne anebo na vydatné snídaně.

Miluju měkoučké čerstvé tortilly, do kterých vždy zabalím, co najdu v ledničce. A tak když mi tenkrát zbylo pár vajec, čerstvá zelenina a salát, rozhodla jsem se připravit buritto trochu netradičně. S kořeněnou omeletou a křupavou zeleninou.

Suroviny

na 2 burrita / příprava cca 30 minut

  • 2 (bezlepkové) tortilly
  • 4 vejce
  • 1 odnož jarní cibulky
  • vrchovatá lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce na kostičky nakrájené červené papriky
  • pár listů ledového salátu
  • kousek salátové okurky
  • 1 rajče
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • olej
  • sůl, pepř
  • párátka
Postup

  1. V misce si rozmícháme vejce se špetkou soli a pepřem a přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nasekanou petrželku a nakrájenou papriku.
  2. Rajčata a okurku překrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Salát natrháme na větší kusy.
  3. Velkou pánvičku (zhruba o stejném rozměru jako tortilla) pokapeme olejem, zvýšíme plamen na maximum a nalijeme do ní polovinu vajíčkové směsi – je důležité aby byla rozlitá po celém obvodu pánve, stejně jako u palačinek. Jakmile nám omeleta na povrchu ztuhne, otočíme ji a pár vteřin opečeme i z druhé strany. Postup je stejný i u druhé omelety.
  4. Na tortillu nejprve položíme omeletu, kterou potřeme hořčicí, doprostřed poklademe salát, rajčata, okurku, zatočíme a propíchneme párátkem.

TIP! Kupované tortilly jsou většinou tvrdé a při balení se trhají, abychom docílili jejich vláčnosti, stačí je pokapat vodou a pár vteřin z každé strany nasucho opéct na předem rozpálené pánvi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *