Od té doby, co jsem se musela vzdát mého kvásku, sice nahradil domácí chleba, chleba toustový, ale i ten nabízí skvělé možnosti využití. Nejradši ho máme nasucho opečený s vejcem a avokádem, ale po dnešní snídani se na žebříček vyšplhal tenhle fešák.

Avokádo jsem pouze rozmačkala s trochou fety, přidala oregano a dochutila citronovou šťávou, solí a pepřem. A jak tomu bývá u mě zvykem, ozdobila vším, co jsem měla zrovna po ruce. A hurá, vznikla tak další blesková snídaně, která nám udělala ráno hnedka hezčí, i když venku padaly trakaře…

Suroviny

na 4 tousty / příprava 5 minut

  • 1 avokádo
  • 2 vrchovaté lžíce nadrobené fety
  • 1 poctivá lžička oregana
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř

na podávání

  • opečený (bezlepkový) chléb
  • olivy
  • klíčky
  • rajče
  • semínka
Postup
  1. Oloupané avokádo rozmačkáme pomocí vidličky, smícháme s ostatními surovinami (fetou, oreganem, citrónovou šťávou) a dochutíme solí a pepřem.
  2. Avokádovou pomazánku podáváme na sucho opečeném chlebu, s plátkem rajčete, posypané semínky, olivy a klíčky.

avatar