Od té doby, co jsem se musela vzdát mého kvásku, sice nahradil domácí chleba, chleba toustový, ale i ten nabízí skvělé možnosti využití. Nejradši ho máme nasucho opečený s vejcem a avokádem, ale po dnešní snídani se na žebříček vyšplhal tenhle fešák.
Avokádo jsem pouze rozmačkala s trochou fety, přidala oregano a dochutila citronovou šťávou, solí a pepřem. A jak tomu bývá u mě zvykem, ozdobila vším, co jsem měla zrovna po ruce. A hurá, vznikla tak další blesková snídaně, která nám udělala ráno hnedka hezčí, i když venku padaly trakaře…
Suroviny
na 4 tousty / příprava 5 minut
- 1 avokádo
- 2 vrchovaté lžíce nadrobené fety
- 1 poctivá lžička oregana
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
na podávání
- opečený (bezlepkový) chléb
- olivy
- klíčky
- rajče
- semínka
Postup
- Oloupané avokádo rozmačkáme pomocí vidličky, smícháme s ostatními surovinami (fetou, oreganem, citrónovou šťávou) a dochutíme solí a pepřem.
- Avokádovou pomazánku podáváme na sucho opečeném chlebu, s plátkem rajčete, posypané semínky, olivy a klíčky.
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!