
Jarní období na Zélandu nám ukázalo svoji náladovost, a tak jsme museli naše plány měnit v závislosti na počasí (momentálně už je sice léto, ale s tímhle receptem se musím i takhle zpětně podělit). Nakonec jsme se i přes nepříznivou předpověď vydali směrem do nádherného národního parku Nelson Lakes. Museli jsme si obléknout o pár vrstev navíc a v dodávce se pořádně přitulit, ale zdejší úchvatná příroda za to rozhodně stála.
Okolo jezer se nachází piknikové stoly, které přímo vybízejí k relaxaci a posezení na oběd. A tak moji kuchyň obklopovalo tajemné jezero s úžasným panorama hor v dáli.

TIP! Předem nenaloženému tofu je potřeba věnovat více pozornosti (tipy jak na to zde), ale ne vždy to musí znamenat zdlouhavé marinování. A v takové chvíli se může hodit dnešní recept, který jsem stihla uvařit za 30 minut v teplotách okolo nuly.
Suroviny
na 2 porce / příprava 30 minut
- 1 balíček vymačkaného tofu
- kukuřičný škrob
- sezamový olej
na marinádu
- ½ plecháčku pomerančové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce pomerančové kůry
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- sušené chilli podle chuti
- 1 lžíce škrobu
na podávání
- stir fry zelenina
- rýže
Postup
- Vymačkané tofu nakrájíme na libovolné kousky, které obalíme v kukuřičném škrobu. Takto obalené tofu upečeme v troubě nebo osmažíme na kapce oleje dozlatova ze všech stran.
- Ingredience na marinádu přendáme do zavařovací skleničky, uzavřeme a pořádně protřepeme.
- Do pánve si nalijeme připravenou marinádu a na středním plameni ji necháme zhoustnout. Poté přidáme tofu a opatrně promícháme.
- Servírujeme s rýží a krátce, zprudka osmaženou zeleninou.
