Jarní období na Zélandu nám ukázalo svoji náladovost, a tak jsme museli naše plány měnit v závislosti na počasí (momentálně už je sice léto, ale s tímhle receptem se musím i takhle zpětně podělit). Nakonec jsme se i přes nepříznivou předpověď vydali směrem do nádherného národního parku Nelson Lakes. Museli jsme si obléknout o pár vrstev navíc a v dodávce se pořádně přitulit, ale zdejší úchvatná příroda za to rozhodně stála.

Okolo jezer se nachází piknikové stoly, které přímo vybízejí k relaxaci a posezení na oběd. A tak moji kuchyň obklopovalo tajemné jezero s úžasným panorama hor v dáli.

TIP! Předem nenaloženému tofu je potřeba věnovat více pozornosti (tipy jak na to zde), ale ne vždy to musí znamenat zdlouhavé marinování. A v takové chvíli se může hodit dnešní recept, který jsem stihla uvařit za 30 minut v teplotách okolo nuly.

Suroviny

na 2 porce / příprava 30 minut

  • 1 balíček vymačkaného tofu
  • kukuřičný škrob
  • sezamový olej

na marinádu

  • ½ plecháčku pomerančové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • sušené chilli podle chuti
  • 1 lžíce škrobu

na podávání

Postup
  1. Vymačkané tofu nakrájíme na libovolné kousky, které obalíme v kukuřičném škrobu. Takto obalené tofu upečeme v troubě nebo osmažíme na kapce oleje dozlatova ze všech stran.
  2. Ingredience na marinádu přendáme do zavařovací skleničky, uzavřeme a pořádně protřepeme.
  3. Do pánve si nalijeme připravenou marinádu a na středním plameni ji necháme zhoustnout. Poté přidáme tofu a opatrně promícháme.
  4. Servírujeme s rýží a krátce, zprudka osmaženou zeleninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *