Pokud bych měla následující recept popsat pár slovy, zvolila bych šťavnatá, rychlá a kořeněná pomazánka – moje oblíbená svačina mezi jídly.
Vlašské ořechy dodají pomazánce křupavost, sušená rajčata šťavnatost a uzená paprika zajímavý zauzený nádech.
Během letní sezóny v Turecku jsem zkoušela, hned několikrát, usušit vlastní rajčata. Po rajčatech se ale rychle slehla zem, takže mi nezbývá nic jiného, nežli vařit z rajčat kupovaných.
Pomazánka se vesměs hodí na všechno. Osobně mám nejraději žitný nebo arabský chléb, ale i na tortille chutná skvěle.
Také záleží, co zrovna nejdu v ledničce, ale většinou pomazánku servíruji s avokádem, paprikou, nastrouhanou mrkví, jarní cibulkou a klíčky. Použít se ale dají i rajčata, rukola, salát či čerstvý špenát.
Suroviny
na 4 porce / příprava cca 10 minut
- ½ skleničky sušených rajčat v oleji
- ¾ hrnku vlašských ořechů
- ½ lžičky kapary
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- ½ lžičky uzené papriky
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička mletého římského kmínu
- sůl, pepř
na podávání
- mrkev
- ředkvičky
- avokádo
- mungo klíčky
- červená paprika
- jarní cibulka
- pita chléb
- sůl a pepř
Postup
- Všechny ingredience, kromě ořechů a kapary si rozmixujeme dohladka (sušená rajčata, česnek, uzená paprika, kajenský pepř, římský kmín, sůl a pepř).
- Ořechy rozmixujeme pouze nahrubo a smícháme s připravenou směsí a nasekanými kapary.
- Podáváme na tortille nebo pita chlebu s nastrouhanou mrkví, plátkem červené papriky, avokádem, ředkvičkou, posypané nasekanou jarní cibulkou a mungo klíčky.
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.