Čerstvý, svěží, křupavý a pestrobarevný. To jsou hesla pro následující recept.

Je to v podstatě úplně jednoduché. Nejtěžší část je samotné vrstvení ingrediencí (všeho tedy s mírou), tak aby se vám pracně vytvořená pyramida před zabalením nezhroutila.

Jako potěrku jsem použila již předem hotový domácí hummus a bazalkové pesto, takže jsem měla za 10 minut hotovo!

Suroviny

na 2 sendviče / příprava cca 15 minut

  • 4 plátky vícezrnného (bezlepkového) toustového chleba
  • 4 lžíce hummusu
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • hrstka nakrouhaného červeného zelí
  • hrstka nastrouhané červené řepy
  • 1 menší rajče nakrájené na plátky
  • hrstka nastrouhané mrkve
  • kousek žluté papriky nakrájené na plátky
  • kousek okurky nakrájené na kolečka
  • 2 listy salátu
  • ½ nakrájeného avokáda
  • hrstka klíčků, výhonků (pokud nemám, používám mix baby salátu)
  • sůl a pepř

na podávání

  • pečící papír
Postup
  1. Jednu stranu toustového chleba si namažeme pestem a druhou stranu hummusem.
  2. Vrstvíme zeleninu na namazanou stranu s hummusem, tak aby nám vytvořila barevné duhové tóny, nejlépe tedy v následujícím pořadí – červené zelí, řepa, rajče, mrkev, paprika, okurka, salát, avokádo a výhonky. Každou vrstvu jemně posolte a tu s avokádem i opepřete.
  3. Nyní přiklopte zeleninovou pyramidu druhým plátkem chleba, tedy tím s pestem, a opatrně zmáčkněte. 
  4. Takto bohatý sendvič je nutné zabalit, jinak by vám pracně naskládaná náplň při prvním soustu vypadla. Sendvič zabalíme do pečícího papíru, tak abychom ohyby měli po stranách a sendvič mohli kolmo k poskládané zelenině překrojit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *