„Vařená mrkev v housce, to si snad děláš srandu?“ začal Standa ohrnovat nos. No přiznám se, takhle to nezní příliš lákavě. Ale dnešní recept v sobě skrývá mnohem víc! Nejenom že potěší každého, kdo rád rostlinnou stravu, ale i toho, komu špajzka ať v kuchyni nebo v dodávce, zeje prázdnotou.

Základem je mrkev a pečivo, ostatní je na vaší fantazii a dostupných ingrediencí. Osobně jsem použila BBQ omáčku, která dodá mrkvi vynikající zauzenou chuť a doplnila ji o směs koření a chilli omáčku! Krátce povařená mrkev tak akorát doměkka (hlavně ji nepřevařte!) ve vývaru (v nouzi poslouží i podravka, slitou vodu jsem pak použila na polévku), opečená a marinovaná v omáčce je prostě super. Kam se hrabou rostlinné náhražky párků, jejichž složení by dalo na román. Kouzlo spočívá v jednoduchosti!

Aby byl hot rabbit kompletní nesmí chybět k podávání něco svěžího, křupavého a kyselého! Co si vyberete je na vás. Já jsem sáhla po salátu, rajčeti, řepě pro svěžest, semínka, ořechy jsem přidala pro křupavost a osmažené žampiony s cibulí a octem pro kyselost.

Pak už stačí všechno naládovat do housky, do druhé ruky vzít pivo a dát se do toho!

Suroviny

na 2 porce / příprava 20 minut

  • 2 mrkve (velikosti párku:))
  • vývar nebo 1 lžíce podravky
  • 2 lžíce BBQ omáčky
  • 1 vrchovatá lžička oblíbené směsi koření (osobně jsem použila Caribbean beef jerky)
  • chilli omáčka (volitelné)
  • sůl a pepř

na podávání

  • 2 hot dog housky
  • osmažené žampiony s cibulí
  • pár plátků čerstvé zeleniny (rajče, řepa…)
  • něco křupavého (semínka, klíčky, ořechy…)
  • hořčice
  • salát
Postup
  1. V hrnci promícháme vývar nebo podravku s vodou (tolik, aby byly mrkve ponořené) a uvaříme mrkev doměkka, cca 10 minut. Pozor ať není rozvařená!
  2. Mezitím si připravíme zbytek ingrediencí. Začneme marinádou – v plecháčku smícháme BBQ a chilli omáčku, koření a podle chuti osolíme a opepříme. Dále si nakrájíme zeleninu na podávání a osmažíme žampiony s cibulí zakápnuté octem.
  3. Uvařenou mrkev opečeme ze všech stran na pánvi. Poté potřeme připravenou marinádou a opět opečeme ze všech stran dozlatova.
  4. Do nakrájených housek ládujeme libovolně jednotlivé ingredience – osobně jsem natřela jednu stranu housky hořčicí dospodu napěchovala salát, po straně rajče, řepu, doprostřed vložila marinovanou mrkev a ozdobila žampiony s cibulí, kečupem/chilli omáčkou, semínky, klíčky a ořechy.
  5. K podávání nezapomeňte na vychlazené pivo!

679 thoughts on “Hot „rabbit“”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *