Hutné, pálivé, kořeněné kari můžu na tisíce způsobů, ale speciální místo na mém pomyslném žebříčku, zaujímá právě to lilkové. Lilek do sebe totiž nasákne báječnou chuť kari a vytvoří vláčný kontrast ke zbytku křupavé zeleniny.
Kari je jedna z našich nejoblíbenějších jednohrncovek a kvůli snadné a rychlé přípravě se jedná o nejčastější jídlo během našeho života a cestování v dodávce. Další ingrediencí, která nám ve Vanilce nikdy nechybí, je tedy i kari pasta. Tu většinou kupuju přímo u zdroje v asijských supermarketech. Barvy kari pasty pak střídáme jako roční období.
TIP! V receptu si hravě vystačíte pouze s kari pastou, ale jestli máte stejně jako já radši výraznější, jemně nasládlou variantu, přidejte ještě lžíci kari koření. Lilek se nejrychleji uvaří, když ho krátce prosmažíte s pastou, ale stejně tak ho lze do hrnce přihodit až s ostatní zeleninou.
Suroviny
na 4 porce / příprava 30 minut
- 1 lilek
- 5 žampiónů nakrájených na plátky
- 1 střední cibule nakrájená na plátky
- 1 střední brambora nakrájená na kostky
- 1 mrkev nakrájená na kostky
- miska něčeho zeleného (špenát, mangold…)
- 3 poctivé lžíce kari pasty
- 1 konzerva (400 ml) kokosového mléka
- 1 lžíce kari koření
- ½ lžíce koriandrových semínek
- sůl a třtinový cukr na dochucení
- olej
na podávání
- rýže
- čerstvý koriandr
Postup
- Na oleji si krátce osmažíme na kostky nakrájený lilek, přidáme kari pastu, kari koření, koriandr, prosmažíme a zalijeme kokosovým mlékem a cca 1 ½ konzervy vody.
- Nyní do hrnce přidáme nakrájené žampiony, mrkev a brambory. Vaříme doměkka.
- Dochutíme solí a cukrem, zamícháme pokrájený špenát/mangold a necháme minutku povařit.
- Lilkové kari podáváme s rýží.
Then with the Taxol I didn t have as many of the food issues cialis without a doctor’s prescription
priligy for sale 0 mg kg daily for less than five years have less than 1 risk of developing retinal toxicity
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.