Jelikož poslední recept, kdy jsem oprášila moji spirálovačku, měl u kuchyňského stolu (poté se ještě horlivě dojídalo rovnou z pánve) úspěch, rozhodla jsem se vyzkoušet další pokrm.
Tentokrát jsem řepu vyměnila za cuketu a mrkev. Připravené špagety se navíc dají, na rozdíl od daleko tvrdší řepy, připravovat i v syrové, tedy raw podobě. Osobně zeleninové špagety vždy chvilku podusím, ale snažím se dodržet teplotu do 45°C, aby si zelenina uchovala všechny vitaminy.
Takto připravené křupavé, svěží, zeleninové špagety, stačí smíchat s krémovou omáčkou z avokáda, opéct pár rajčátek a je hotovo.
Suroviny
na 1 pořádnou porci / příprava cca 20 minut
- 1 střední cuketa
- 1 mrkev
- pár kapek sójové omáčky
na avokádovou omáčku
- ½ avokáda
- ½ lžičky bazalkového pesta
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- sůl a pepř
na podávání
- cherry rajčátka
- chia semínka
Postup
- Na sirálovačce si nakrouháme cuketu a mrkev na špagety. Přesuneme do pánve, pokapeme sójovou omáčkou a přiklopené podusíme cca 2 minutky (Pokud chcete pokrm nechat v duchu přípravy raw, udržujte teplotu maximálně do 45°C).
- Mezitím si připravíme omáčku – všechny ingredience rozmixujeme do hladka.
- Připravenou omáčku smícháme se špagetami a podáváme ozdobené opečenými cherry rajčátky a posypané chia semínky.