Za několik dní mají v plánu dorazit naši kamarádi z Čech na návštěvu. Vzrušením ani nespím. Moje hostitelské buňky se ve mně začínají množit.
Především jsem měla v plánu přichystat nějaké rychlé zobání, které se hodí nejenom během dne, ale i při dlouhých večerech s alkoholem. Tak se zrodil další recept, který bych zařadila do speciální kategorie rychlovky (možná v budoucnu něco takového přichystám). Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, ale skvělý výsledek. Takové je heslo další rady, tentokrát na marinovaný sýr.
Suroviny
na jednu skleničku / příprava cca 20 minut
- 200 g balkánského sýru (v Turecku používám místní čerstvý ovčí sýr)
- olivový olej
- rozmarýn, černý sezam (můžete použít i normální)
- římský kmín, kari
Postup
- Sýr nakrájíme na kostky a rozdělíme do dvou misek.
- V olivovém oleji si nejprve smícháme nasekaný rozmarýn a černý sezam, na druhou variantu smícháme olivový olej s kari kořením a římským kmínem.
- Nakrájený sýr zalijeme připraveným olejem a necháme alespoň 2 dny odležet.