Dnešní recept je určený pro všechny milovníky sladkých snídaní. Je to jednoduchá rychlovka, kterou jsem si oblíbila během našeho života v dodávce. Bez pořádné špajzky mi navíc banány černaly před očima a tak jsem začala hledat recepty, kde bych mohla uplatnit i ty nejčernější. Přesně takové jsou báječné například do smoothie, pečení všeho druhu, anebo právě na přípravu dnešní snídaně.

Vedle olivového oleje mám vždy po ruce i olej kokosový, který je báječný na smažení všeho druhu, jelikož má vysokou teplotu přepalování, a zároveň dodá pokrmům příjemné kokosové aroma. Pak už jen stačí nakrájený banán opéct z obou stran dozlatova, provoňet skořicí a servírovat s kokosovým jogurtem, sezonním ovocem, granolou a posypané strouhanou čokoládou. K tomu čerstvá voňavá káva a úspěch bude stoprocentně zaručen!

Suroviny

na 1 porci / příprava do 15 minut

  • 1 banán rozkrojený podélně
  • kokosový olej
  • skořice

na podávání

  • kokosový jogurt
  • ovoce
  • granola
  • čokoláda
Postup
  1. Na trošce kokosového oleje si z obou stran opečeme banán dozlatova – po otočení posypeme skořicí.
  2. Osmažený banán podáváme s jogurtem, sezonním ovocem a křupavou granolou.

2 thoughts on “Opečený banán na kokosovém oleji provoněný skořicí”

  1. Hello there, just became aware of your blog through Google, and
    found that it’s really informative. I’m going to watch out
    for brussels. I will be grateful if you continue this in future.
    Many people will be benefited from your writing.

    Cheers! Escape roomy lista

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *