Další jednohrncovka, tedy jídlo z jednoho hrnce/pánvičky, které jsme si u nás doma oblíbili. A není se čemu divit – jedná se o snadný, rychlý, zdravý a lahodný pokrm.

Inspiraci jsem tentokrát čerpala v daleké Indii. Ani po necelém měsíci cestování mě nepřestala bavit kořeněná a voňavá tamní jídla a právě ta se špenátem, byla moje nejoblíbenější.

Suroviny

na 4 porce / příprava 40 minut

  • 1 balení mraženého listového špenátu
  • 1 plechovka celých rajčat
  • 1 hrníček kokosového mléka
  • ½ skleničky červené čočky
  • 2 lžíce kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekaného kořene zázvoru
  • lžíce kokosového oleje
  • sůl a pepř

na podávání

  • rýže basmati nebo kuskus
Postup
  1. Nejprve si na kokosovém oleji osmažíme na mírném plamenu najemno nasekaný česnek a zázvor. Poté přidáme mražený špenát, zalijeme kokosovým mlékem, skleničkou vody a přiklopené dusíme, dokud nám špenát nerozmrzne.
  2. Poté přisypeme kari koření, osolíme a opepříme, přidáme rajčata, červenou čočku a opět dusíme, dokud nám čočka nezměkne. Pokud je směs příliš hustá, naředíme ji vodou.
  3. Dochutíme a podáváme s přílohou – kuskusem nebo rýží.

766 thoughts on “Orientální špenát s červenou čočkou”

  1. Miluju špenát a luštěniny na všechny způsoby. Recept jsem si zamilovala díky skvělé kombinaci všech chutí a barev.☺️Rozhodně doporučuji a už se moc těším až se do této lahůdky znovu pustím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *