Další jednohrncovka, tedy jídlo z jednoho hrnce/pánvičky, které jsme si u nás doma oblíbili. A není se čemu divit – jedná se o snadný, rychlý, zdravý a lahodný pokrm.
Inspiraci jsem tentokrát čerpala v daleké Indii. Ani po necelém měsíci cestování mě nepřestala bavit kořeněná a voňavá tamní jídla a právě ta se špenátem, byla moje nejoblíbenější.
Suroviny
na 4 porce / příprava 40 minut
- 1 balení mraženého listového špenátu
- 1 plechovka celých rajčat
- 1 hrníček kokosového mléka
- ½ skleničky červené čočky
- 2 lžíce kari koření
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nasekaného kořene zázvoru
- lžíce kokosového oleje
- sůl a pepř
na podávání
- rýže basmati nebo kuskus
Postup
- Nejprve si na kokosovém oleji osmažíme na mírném plamenu najemno nasekaný česnek a zázvor. Poté přidáme mražený špenát, zalijeme kokosovým mlékem, skleničkou vody a přiklopené dusíme, dokud nám špenát nerozmrzne.
- Poté přisypeme kari koření, osolíme a opepříme, přidáme rajčata, červenou čočku a opět dusíme, dokud nám čočka nezměkne. Pokud je směs příliš hustá, naředíme ji vodou.
- Dochutíme a podáváme s přílohou – kuskusem nebo rýží.
Miluju špenát a luštěniny na všechny způsoby. Recept jsem si zamilovala díky skvělé kombinaci všech chutí a barev.☺️Rozhodně doporučuji a už se moc těším až se do této lahůdky znovu pustím.
Koukám Aničko, že máme podobné chutě! Děkuju za krásný komentář ?!
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.