Moje nejoblíbenější snídaně, jsou snídaně právě z vajec. Vymyslela jsem si tedy další z mnoha způsobů, jak lze vejce servírovat. Jedná se o volské oko, ale opečené z obou stran, stejně jako v receptu Flip Flop vejce. Ovšem tentokrát jsem kaiserku nahradila měkoučkou tortillou, kterou jsem ještě doplnila o avokádo a fazole.
Ať k snídani, nebo jako svačina během dne – jedná se o super rychlé a senzační jídlo, které zvládne opravdu každý. Jediným možným zádrhelem by mohlo být balení tortilly. Stačí se ovšem naučit potřebný grif a techniku a jak zjistíte sami, zas tak složité to není. S tím vám pomůže internet, kde naleznete spoustu návodů a rad jak na to.
Suroviny
na 2 burrita / příprava cca 10 minut
- 2 (bezlepkové) tortilly
- 2 vejce
- ½ avokáda
- ½ konzervy červených fazolí
- 1 rajče
- 1 výhonek jarní cibulky
- 2 lžíce hořčice
- hrstka čerstvého koriandru
- chilli omáčka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji si připravíme „flipnuté vejce“.
- Mezitím si nakrájíme avokádo, rajče a jarní cibulku.
- Tortillu navlhčíme a z obou stran krátce prohřejeme na pánvičce, aby nám krásně zvláčněla.
- Tortillu namažeme 1 lžící hořčice, poklademe plátky rajčete, posypeme fazolemi a nakonec dáme vejce. Posypeme cibulkou, koriandrem a pokapeme chilli omáčkou.
- Takto připravenou tortillu zabalíme a podáváme.