Moje nejoblíbenější snídaně, jsou snídaně právě z vajec. Vymyslela jsem si tedy další z mnoha způsobů, jak lze vejce servírovat. Jedná se o volské oko, ale opečené z obou stran, stejně jako v receptu Flip Flop vejce. Ovšem tentokrát jsem kaiserku nahradila měkoučkou tortillou, kterou jsem ještě doplnila o avokádo a fazole.

Ať k snídani, nebo jako svačina během dne – jedná se o super rychlé a senzační jídlo, které zvládne opravdu každý. Jediným možným zádrhelem by mohlo být balení tortilly. Stačí se ovšem naučit potřebný grif a techniku a jak zjistíte sami, zas tak složité to není. S tím vám pomůže internet, kde naleznete spoustu návodů a rad jak na to.

Suroviny

na 2 burrita / příprava cca 10 minut

  • 2 (bezlepkové) tortilly
  • 2 vejce
  • ½ avokáda
  • ½ konzervy červených fazolí
  • 1 rajče
  • 1 výhonek jarní cibulky
  • 2 lžíce hořčice
  • hrstka čerstvého koriandru
  • chilli omáčka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
Postup
  1. Na oleji si připravíme „flipnuté vejce“.
  2. Mezitím si nakrájíme avokádo, rajče a jarní cibulku.
  3. Tortillu navlhčíme a z obou stran krátce prohřejeme na pánvičce, aby nám krásně zvláčněla.
  4. Tortillu namažeme 1 lžící hořčice, poklademe plátky rajčete, posypeme fazolemi a nakonec dáme vejce. Posypeme cibulkou, koriandrem a pokapeme chilli omáčkou.
  5. Takto připravenou tortillu zabalíme a podáváme.
avatar