Neskutečně rychlá, báječná a zároveň zdravá snídaně. To jsou hlavní hesla dalšího receptu, který zároveň umožňuje i mnoho experimentování podle vaší fantazie. Dle sezony lze vybírat jednotlivé ingredience, zejména ořechy a ovoce, a zároveň se dá připravit i ve veganské variantě – stačí použít sójové, ořechové či kokosové mléko a sójový jogurt na podávání.

Časově nejnáročnější je příprava krému, ale to se dá vyřešit hned dvěma způsoby. Na přípravu použijete již hotové ať podomácku, nebo ze supermarketu zakoupené arašídové máslo, anebo si připravíte krém den předem. Poté ho lze uchovávat několik dní v ledničce a přidávat například do jogurtu, ovesných kaší či smoothie.

Pokud nemáte v lásce arašídy, na přípravu krému můžete v podstatě použít jakékoliv ořechy, ať například vlašské či mandle, nebo ještě lépe mix obou.

Nejvíce mě na receptu baví fakt, že mám vždy boule až za ušima a zároveň mlsám zdravě. Bez použití cukru tak lze vykouzlit pokrm, který potěší každého milovníka sladkých snídaní.

Na servírování je samozřejmě nejlepší použít čerstvé šťavnaté ovoce, nejraději mám maliny a jahody. Bohužel jsem se rozhodla recept uvařit v zimě, kdy by mi pomohlo jenom Dvanáct měsíčků. Takže mi nezbývalo nic jiného, nežli sáhnout po sušené variantě.

Suroviny

na 2 banány / příprava 10 minut

  • 2 banány
  • 2 vrchovaté lžíce ořechového másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ skleničky rozinek
  • 1 sklenička (rostlinného) mléka

na podávání

  • ½ skleničky (řeckého) jogurtu
  • oblíbené (bezlepkové) müsli
  • kokos, ořechy
  • ovoce (maliny, jahody)
Postup
  1. Nejprve si vytvoříme náplň – jednoduše rozmixujeme ořechové máslo, skořici, rozinky a mléko na hladký tuhý krém.
  2. Poté oloupeme banán, který opatrně vydlabeme lžičkou, tak aby banán zůstal vcelku a vytvořili jsme dostatek prostoru na náplň.
  3. Vydlabaný banán vidličkou rozmačkáme a smícháme s jogurtem a troškou kokosu.
  4. Banán naplníme ořechovou náplní a ozdobíme jogurtem, oblíbeným müsli a sezonním ovocem – jahody, maliny, borůvky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *