Zima už definitivně prohrála souboj s jarem a konečně po dlouhých temných dnech, převzalo svoji roli sluníčko. Ve vzduchu je cítit vůně přírody, která se probouzí opět k životu. Moje chuťové buňky jsou v pozoru.

Jaro a podzim v Čechách nejraději trávím u našich nebo Standových rodičů na chalupě. Stačí totiž obejít jejich zahradu a mám dostatek čerstvých ingrediencí.

Jakmile jsem uviděla v lednici tvaroh, kousek másla, na záhonku první lístky medvědího česneku a v trávě růst petrklíč, bylo vymalováno. K tomu zbytek kedlubny a jarní pomazánka je na světě. Jóó, kdybych měla takovou zahradu k dispozici celý rok, to by se čarovalo. Na druhou stranu, zase tu nemají čerstvá avokáda nebo jiné exotické ovoce.

Suroviny

na 4 porce / doba přípravy cca 30 minut

  • 2 tvarohy (jeden v pozlátku, druhý ve vaničce)
  • 2 lžíce másla
  • pořádná hrst medvědího česneku
  • několik květů petrklíče a sedmikrásek
  • ¼ kedlubny
  • slunečnicová semínka
  • sůl, pepř
  • pečivo
  • zelenina dle chuti na ozdobení
  • pažitka na posypání
Postup
  1. Ve větší míse našleháme tvaroh s máslem, solí a pepřem.
  2. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu a najemno nakrájený medvědí česnek, květy petrklíče a sedmikrásky, přisypeme slunečnicová semínka a pořádně zamícháme.
  3. Pomazánku podáváme namazanou na oblíbeném pečivu a ozdobené zeleninou dle chuti. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou.
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments