Historie pečení je stará jako lidstvo samo a první chléb pekli už naši předci v neolitu. Pečení není ale jen o chlebu a rohlíku. Slovo „dessert“ pochází z francouzštiny a znamená po odklizení ze stolu. Kdo by nemiloval sladkou tečku nakonec, která celé menu dokáže povznést o úroveň výš.

Flatbread – placka kterou si zamilujete

Měkká, vláčná, teplá a voňavá, přesně taková je placka flatbread. V podstatě se jedná o plochý chleba, který se připravuje po celém světě a má mnoho podob a variant. Jeho snadná příprava potěší zejména začátečníky, a jeho chuť ocení úplně každý. Flatbread má navíc široké uplatnění, takže se vám bude hodit i nějaká ta zásoba. Výborný je k polévce, jako příloha k salátům, hodí se jako placka na balení nejrůznějších druhů kebabu, nebo jej jednoduše můžete servírovat k nejrůznějším dipům. V neposlední řadě ho lze využít jako netradiční základ na pizzu.

Domácí tortilla

Hodně dlouho jsem bojovala s přípravou domácí tortilly. Přeci jde jen o placku z mouky a vody, říkala jsme si. Nicméně upéct vláčnou, měkkou tortillu bez chemických pomocníků, jako v případě těch kupovaných, není zrovna lehký úkol. Fakta o tortille V Mexiku se peče tortilla převážně z kukuřičné mouky a zmiňována je již v mayských legendách. Pro Evropu tento tradiční chléb/placku…

Flódni – maďarský koláč

Flódni je tradiční židovský koláč, který pochází z Maďarska. Právě v Maďarsku a zejména v hlavním městě Budapešti, žije spousta židů, kteří si během několika dekád, vytvořili vlastní podobu maďarské kuchyně. Flódni se peče vždy během vánočních svátků a je doslova nabitý chutěmi – skládá se z několika vrstev (ořechová, maková, povidlová a jablková), které jsou ovoněné skořicí a…