Nejsevernější cíp Zélandu, Cape Reinga, máme téměř na dohled. Jako základní tábor jsme zvolili 5 kilometrů vzdálený kemp v nádherné zátoce Tapotupotu Bay, kde jsme strávili dvě noci. Standa zkoušel štěstí s prutem, já se surfem. Opět jsme našli kouzelné místo nabité skvělou atmosférou, a dokonce se studenou sprchou. A právě mezi surfováním a trekovaním vznikl následující recept na další jednohrncovku.
Jelikož nemáme v dodávce ledničku, kupovat mléčné výrobky si můžeme dovolit jen jednou za čas, když jsem si jistá, že je stihnu zpracovat. Abych to uvedla na pravou míru, ledničku máme, ale je v provozu pouze občas a to většinou na vychlazení piva. Naše baterka neutáhne provoz 24/7 a kvůli máslu a sýrům se nám nevyplatí investovat 400 NZD do nové. Tudíž jsem začala ještě více experimentovat s veganskou stravou a s každým nákupem se učím vybírat pouze takové potraviny, které stihnu zpracovat.
Zpátky k receptu – veganské vaření může být mnohdy opravdovou výzvou. Nahradit v receptech mléčné výrobky není jen tak a jsou recepty, kde se o to ani nesnažím, protože už z principu je to špatně. To si raději uvařím něco jiného…
Abych docílila krémové konzistence běžného rizota, zvolila jsem miso pastu, která se postará i o senzační chuť a navíc je plná živin. Místo rýže jsem použila ječné kroupy, které naše tělo nakopnou pořádnou dávkou křemíku – látky potřebné pro silnější nehty, vlasy, pevnější kosti, šlachy a vazy.
V neposlední řadě nesmí chybět čerstvé bylinky. Použila jsem bazalku a tymián, které mi rostou v naší dodávce, takže mám nejenom pojízdnou kuchyňku, ale i mini zahrádku. Víc už naši Vanilku milovat nemůžu!
Co je miso pasta?
Jedná se o tradiční japonský produkt, kdy se sójové boby smíchají se solí, fermentačním činidlem tzv. koji a ve velkých dřevěných sudech se nechají kvasit. Existuje nespočet druhů misa různého stáří a barev. Právě barva je spolehlivým indikátorem, jakou chuť čekat. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Chuť pasty připomíná sójovou omáčku, ale je plnější, bohatší s oříškovým nádechem.
Kde miso pastu uplatnit
Miso pasta funguje jako výborné, zdravé, univerzální dochucovadlo, které se uplatní v jakékoliv kuchyni. Nejenom té japonské. Jednoduše rozmíchejte miso v troše vody a přidejte do polévek, omáček, luštěninových a zeleninových jídel, ale i jako dochucovadlo třeba do pomazánek, nebo dresinků.
Suroviny
na 2 – 3 porce / příprava 40 minut
- 1 hrnek ječných krup
- 1 konzerva celých rajčat
- 1 hrnek sójového mléka
- ½ hrnku vody
- 1 vrchovatá lžíce miso pasty
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1 pořádný stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
na podávání
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, petrželka…)
- salátek
- ořechy nebo semínka
Pustup
- Kroupy pořádně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Do středního hrnce dáme lžíci oleje, kroupy, prolisovaný česnek, bylinky a cca 3 minutky na středním plameni restujeme – kroupy začnou lehce „praskat“. Poté přidáme zbytek ingrediencí – konzervu rajčat, mléko, miso pastu rozmíchanou ve vodě, osolíme, pořádně promícháme, přiklopíme a přivedeme k varu.
- Zmírníme plamen a necháme vařit do změknutí krup (cca 30 – 40 minut). Průběžně mícháme, zhruba každých 5 minut, ke konci ještě častěji, aby se nám kroupy nepřipekly k hrnci.
- Hotové kroupy promícháme s čerstvými bylinkami a můžeme servírovat jen tak, nebo třeba s ořechy, semínky či salátem.
After entry into the body, the first round of viral replication takes place in the lymphoid system amazon priligy
buy priligy cheap In the primary analysis population for lipids anastrozole tablets alone, there was no clinically significant change in LDL C from baseline to 12 months and HDL C from baseline to 12 months In secondary population for lipids anastrozole tablets risedronate, there also was no clinically significant change in LDL C and HDL C from baseline to 12 months