Cuketa je velice všestranná zelenina, ze které lze během chvilky vykouzlit jednoduché, ale zároveň báječné pokrmy. Středomořská kuchyně by se bez cukety neobešla a místní z ní umí připravit lahodné placičky, zeleninové koláče, saláty, dušené směsi či její nakládanou variantu.

Ovšem ne vždy je nutné recepty příliš komplikovat a i z pár ingrediencí a za pár minut se dají vykouzlit báječné pokrmy. Cuketu není ani nutné dlouho tepelně upravovat, naopak, osobně mám raději když je cuketa na talíři lehce křupavá.

Suroviny

na 3 – 4 porce / příprava 30 minut

  • 5 malých cuket
  • 1 velká cibule
  • ½ červené papriky
  • 1 lžíce parmezánu
  • 1 lžička italských bylinek
  • sůl

na pyré

  • 2 vetší mrkve
  • 2 větší brambory
  • kousek celeru
  • 1 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého libečku
  • sůl, pepř

na podávání

  • opražená slunečnicová semínka
  • hrst nasekané petrželky
Postup
  1. Začneme přípravou zeleninového pyré. V hrnci s vodou si do měkka uvaříme na kostky nakrájenou zeleninu – mrkev brambory a celer. Poté slijeme vodu, přidáme lžíci kokosového oleje, osolíme, opepříme, přidáme čerstvé bylinky a promícháme.
  2. Mezitím, co se nám vaří zelenina, si na olivovém oleji nejprve 2 minutky osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, poté přidáme na nudličky nakrájeno cuketu a papriku. Osolíme a přiklopené za občasného míchání smažíme dalších 5 minut. Poté přisypeme bylinky, parmezán a promícháme.
  3. Cuketu podáváme se zeleninovým pyré, posypané slunečnicovými semínky a nakrájenou petrželkou.

669 thoughts on “Cuketové nudličky se zeleninovým pyré”

  1. priligy otc Bao J, Perez CJ, Kim J, Zhang H, Murphy CJ, Hamidi T, Jaubert J, Platt CD, Chou J, Deng M, Zhou MH, Huang Y, GaitГЎn PeГ±as H, GuГ©net JL, Lin K, Lu Y, Chen T, Bedford MT, Dent SY, Richburg JH, EstГ©vez R, Pan HL, Geha RS, Shi Q, Benavides F

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *