Nedám dopustit na asijskou kuchyni, která se neobejde bez tradiční kari pasty. Suroviny na její přípravu se dají v dnešní době vcelku jednoduše sehnat, nicméně není to nákup surovin, který většinu lidí odradí, ale spíše pracná a časově náročná příprava. A co si budeme nalhávat. Někdy člověk nemůže v kuchyni trávit příliš dlouho času a jindy se nám jednoduše nechce.
Jinak tomu nebylo ani u vzniku této rychlé, jednoduché, ale i přesto výborné květákové kari polévky. Kvalitní kari pasta či sypké koření se postará o bohatou a plnou chuť a květák zase o denní dávku vitamínů a minerálů.
Suroviny
na 4 porce / příprava cca 30 minut
- 1/2 květáku
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 2 brambory
- hrst cherry rajčátek
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1 vrchovatá lžíce kari koření nebo lžíce kari pasty
- 1 celá skořice
- sůl a pepř
- zeleninový bujón
na podávání
- chilli olej + chilli paprička
- petrželka
Postup
- Ve středním hrnci si na oleji 3 minutky osmažíme najemno nakrájenou cibuli společně s nahrubo nastrouhanou mrkví. Osolíme a opepříme, přidáme najemno nakrájenou papričku, kari koření, skořici a smažíme další minutu.
- Zalijeme vodou cca do půlky hrnce, přidáme nahrubo nakrájený květák, na větší kostky pokrájené brambory, cherry rajčátka, bujón a vaříme do změknutí zeleniny.
- Poté 1/3 polévky přelijeme do menšího hrnce, nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky. Tím se nám polévka krásně zahustí.
- Polévku dochutíme a podáváme s chilli olejem a ozdobené petrželkou.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.