Vajíčka jsou velice vděčnou surovinou, ze které lze uvařit nespočet lahodných snídaní, svačin či lehčích obědů. Když jsem zrovna v Čechách, mám to štěstí, že vždy narazím na domácí vajíčka. To je pak jedna radost vařit!

Suroviny

na 2 omelety / příprava cca 25 minut

  • 4 vejce
  • 80 g zlaté nivy nebo gorgonzoly
  • miska čerstvého špenátu
  • sůl, pepř

na podávání

  • mix salátu
  • cherry rajčátka
  • oblíbené pečivo
Postup
  1. V misce rozšleháme vejce a okořeníme čerstvě namletým pepřem a špetkou soli (omeletu nám dosolí sýr).
  2. Velkou pánev pokapeme olivovým olejem a vlijeme polovinu vajíček, po celé ploše pánve. Polovinu omelety poklademe špenátem a nastrouhaným sýrem. Jakmile nám spodní strana ztuhne, částí omelety bez sýrů, překlopíme zbývající. Ještě minutku opékáme, aby se nám rozpustil sýr. Postup opakujeme i u druhé omelety.
  3. Hotovou kapsu přesuneme na talíř a podáváme s oblíbeným pečivem a listovým salátem.

TIP! Salát můžeme ochutit lžící bazalkového pesta, nebo jednoduše pokapat olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *