Vajíčka jsou velice vděčnou surovinou, ze které lze uvařit nespočet lahodných snídaní, svačin či lehčích obědů. Když jsem zrovna v Čechách, mám to štěstí, že vždy narazím na domácí vajíčka. To je pak jedna radost vařit!
Suroviny
na 2 omelety / příprava cca 25 minut
- 4 vejce
- 80 g zlaté nivy nebo gorgonzoly
- miska čerstvého špenátu
- sůl, pepř
na podávání
- mix salátu
- cherry rajčátka
- oblíbené pečivo
Postup
- V misce rozšleháme vejce a okořeníme čerstvě namletým pepřem a špetkou soli (omeletu nám dosolí sýr).
- Velkou pánev pokapeme olivovým olejem a vlijeme polovinu vajíček, po celé ploše pánve. Polovinu omelety poklademe špenátem a nastrouhaným sýrem. Jakmile nám spodní strana ztuhne, částí omelety bez sýrů, překlopíme zbývající. Ještě minutku opékáme, aby se nám rozpustil sýr. Postup opakujeme i u druhé omelety.
- Hotovou kapsu přesuneme na talíř a podáváme s oblíbeným pečivem a listovým salátem.
TIP! Salát můžeme ochutit lžící bazalkového pesta, nebo jednoduše pokapat olivovým olejem.