Tento recept vznikl čistě náhodou. Respektive z toho, co mě zbylo v lednici, když jsem pracovala v francouzských Alpách. Ale co vám budu povídat, tak vznikla převážná čáast mých receptů (škoda, že drtivou většinu jenom sním a nezdokumentuji).

Na horách člověk spotřebuje spousty energie, takže samo sebou ji potřebuje i nějakým způsobem doplnit. Mně se to většinou daří ovesnými vločkami, ořechy, semínky a nějakou zázračnou potravinou. Jako třeba chia semínky.

Ovšem na horách se pokaždé setkávám s partou sportovních alkoholiků, takže po společných mejdanech opravdu nemám chuť na ovesnou kaši, ale na křupavou francouzskou bagetu, vajíčko na jakýkoliv způsob a tradiční savojský sýr. Takže konečně koncem týdne, kdy se vypily veškeré zásoby, mi v lednici osiřelo sójové mléko, jogurt a další ingredience, ze kterých jsem si uvařila výživnou snídani. Samozřejmě nemusíte být v Alpách. Tuhle zdravou dobrotu si lze uvařit kdykoliv a  kdekoliv.

Suroviny

pro 2 – 3 osoby / příprava 15 minut + 12 hodin nakládání

  • ½ litr (vanilkového) sójového mléka
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • 4 sušené datle
  • skořice

na podávání

  • sójový čokoládový jogurt
  • kustovnice
  • jablko
Postup
  1. Do dvou zavařovacích sklenic nalijeme sójové mléko, do kterého naložíme ovesné vločky, chia semínka, nakrájené datle bez pecky a skořici. Promícháme a uchováme v lednici do druhého dne.
  2. Druhého dne přendáme připravenou směs do hrnce a krátce provaříme.
  3. Teplou kaši podáváme s čokoládovým sójovým jogurtem, ozdobené nakrájeným jablíčkem a posypané kustovnicí.

TIP! Hotovou směs z předchozího dne můžeme podávat rovnou z lednice a rázem máme raw snídani.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *