Raw rajčatová polévka

Raw food, vitariánství, živá či syrová strava jsou názvy životního stylu, který se snaží o co nejšetrnější úpravu potravin, která tak dokáže udržet více minerálů, vitamínů, enzymů a dalších důležitých látek pro naše tělo. Pod pojmem syrová strava si většina z nás představí kus mrkve nebo jiné zeleniny či ovoce. Pravda je ovšem úplně někde jinde. Pokrmy se dokonce můžou zahřát až na teplotu 45 °C.

Během mého putování jsem se setkala se spoustou zajímavých raw receptů, které jsou velice originální a skrývají v sobě zajímavé a nevšední chutě. Samozřejmě si nedokážu představit chladný podzimní večer, nebo raní kocovinu bez horké polévky, ale jedná se o příjemnou změnu na našem jídelníčku a zpestření našich každodenních návyků.

Sytě červená a sladká rajčata, pomohou vykouzlit nejedno letní osvěžení. Rajčatová polévka v sobě snoubí čerstvost, lehkost a velice rychlou přípravu.

Suroviny

pro 4 osoby / příprava cca 30 minut

  • 4 velká uzrálá rajčata
  • 4 sušené datle bez pecky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

na podávání

Postup
  1. Datle dáme do misky s vodou, aby nám změkly.
  2. Pokrájená rajčata rozmixujeme společně se změklými datlemi, česnekem, solí a pepřem. Směs naředíme vodou, tak aby nám vznikla krémová polévka. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
  3. Pro zvýraznění chuti a pro krémovější konzistenci, můžeme krátce polévku prohřát. Ovšem pouze při teplotě do 45 °C, abychom zachovali veškeré hodnoty.
  4. Polévku podáváme ozdobenou pestem, sušenými rajčaty, mandlemi a olivovým olejem.

TIP! Polévka je také báječná ledově vychlazená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *