Teploty v Bodrumu neklesají pod 38 °C ve stínu a vylézat na sluníčko může být dokonce životu nebezpečné. Vysoké teploty nám berou energii a i jinak velký apetit na oběd. Je tedy pravý čas si připravit variaci letního salátu s ovocem, bazalkou a hořčičným dresinkem.
Suroviny
pro 2 – 4 osoby / příprava cca 20 minut
- 1/2 hlávky ledového salátu
- 1 rajče
- 1 kyselé jablko
- 1/3 salátové okurky
- 1 švestka
- 1/2 nektarinky
na dresink
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce medu nebo agávového sirupu
- 3 lžíce olivového oleje
- pár kapek chilli omáčky
- hrstka bazalky
- sůl a pepř
na ozdobení
- černý sezam
- čerstvá bazalka
Postup
- Omytý salát natrháme na kusy. Jablko, okurku a švestku nakrájíme na tenké plátky, nektarinku na kostky.
- Všechny ingredience na dresink našleháme metlou.
- Salát smícháme s dresinkem (pár lžic si necháme na ozdobení), poklademe nakrájenou zeleninou, ovocem a ozdobíme lístky bazalky a a černým sezamem.
TIP! Dresink si můžeme připravit do zásoby, jelikož vydrží v ledničce až několik týdnů! Skvěle chutná i jako omáčka ke grilované zelenině.
F*ckin’ amazing issues here. I’m very happy to see your article. Thanks so much and i’m taking a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?