S lednovými a únorovými mrazy se mi pomalu, ale jistě, tenčí zásoby kadeřávku. Je tedy na čase si připravit další recept, tentokrát vydatnou snídani.

Jedná se o rychlý recept, který si lze připravit hned několika způsoby. Je na vás jestli použijete uvařený kuskus nebo quinou, která vám zbyla z předchozího jídla, či budete snídani servírovat třeba s hummusem či jogurtem. Osobně mám nejraději alternativu se sýrem cottage.

Pečením v troubě kadeřávek „zkřupatí“, ovšem dejte si pozor, abyste to s pečením nepřehnali a kadeřávek nespálili. Opravdu stačí dvě minutky a je to tak akorát.

Takže jednoduše upéct a vše servírovat. Do 15 minut máte hotovo.

Suroviny

na 1 porci / příprava 15 minut

  • 2 listy kadeřávku
  • 2 cherry rajčátka
  • 5 plátku tofu
  • 1 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce uvařeného kuskusu nebo quinoi
  • sladká paprika
  • olivový olej
  • sůl a pepř
Postup
  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Kadařávek zbavíme vnitřního košťálu (po upečení by se z něho stala těžko žvýkatelná hmota), zejména pokud používáme starší listy, a společně s rajčátky a tofu posypaným paprikou a potřeme kokosovým olejem.
  3. V troubě pečeme nejprve 10 minut tofu s cherry rajčátky a na poslední 2 minuty vložíme listy kadeřávku. Opatrně, tak abychom je nespálili.
  4. Mezitím, co se nám peče zelenina, si připravíme volské oko – na troše olivového oleje osmažíme rozklepnuté vejce, které z vrchu osolíme a opepříme.
  5. Na talíř rozetřeme lžíci jogurtu, posypeme uvařeným kuskusem a servírujeme s pečeným kadeřávkem, tofu, cherry rajčátky a pokapané olivovým olejem.

TIP! Jogurt můžeme vyměnit za cottage sýr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *