S lednovými a únorovými mrazy se mi pomalu, ale jistě, tenčí zásoby kadeřávku. Je tedy na čase si připravit další recept, tentokrát vydatnou snídani.
Jedná se o rychlý recept, který si lze připravit hned několika způsoby. Je na vás jestli použijete uvařený kuskus nebo quinou, která vám zbyla z předchozího jídla, či budete snídani servírovat třeba s hummusem či jogurtem. Osobně mám nejraději alternativu se sýrem cottage.
Pečením v troubě kadeřávek „zkřupatí“, ovšem dejte si pozor, abyste to s pečením nepřehnali a kadeřávek nespálili. Opravdu stačí dvě minutky a je to tak akorát.
Takže jednoduše upéct a vše servírovat. Do 15 minut máte hotovo.
Suroviny
na 1 porci / příprava 15 minut
- 2 listy kadeřávku
- 2 cherry rajčátka
- 5 plátku tofu
- 1 lžíce jogurtu
- 2 lžíce uvařeného kuskusu nebo quinoi
- sladká paprika
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200 °C.
- Kadařávek zbavíme vnitřního košťálu (po upečení by se z něho stala těžko žvýkatelná hmota), zejména pokud používáme starší listy, a společně s rajčátky a tofu posypaným paprikou a potřeme kokosovým olejem.
- V troubě pečeme nejprve 10 minut tofu s cherry rajčátky a na poslední 2 minuty vložíme listy kadeřávku. Opatrně, tak abychom je nespálili.
- Mezitím, co se nám peče zelenina, si připravíme volské oko – na troše olivového oleje osmažíme rozklepnuté vejce, které z vrchu osolíme a opepříme.
- Na talíř rozetřeme lžíci jogurtu, posypeme uvařeným kuskusem a servírujeme s pečeným kadeřávkem, tofu, cherry rajčátky a pokapané olivovým olejem.
TIP! Jogurt můžeme vyměnit za cottage sýr.