Čerstvý, svěží, křupavý a pestrobarevný. To jsou hesla pro následující recept.
Je to v podstatě úplně jednoduché. Nejtěžší část je samotné vrstvení ingrediencí (všeho tedy s mírou), tak aby se vám pracně vytvořená pyramida před zabalením nezhroutila.
Jako potěrku jsem použila již předem hotový domácí hummus a bazalkové pesto, takže jsem měla za 10 minut hotovo!
Suroviny
na 2 sendviče / příprava cca 15 minut
- 4 plátky vícezrnného (bezlepkového) toustového chleba
- 4 lžíce hummusu
- 2 lžičky bazalkového pesta
- hrstka nakrouhaného červeného zelí
- hrstka nastrouhané červené řepy
- 1 menší rajče nakrájené na plátky
- hrstka nastrouhané mrkve
- kousek žluté papriky nakrájené na plátky
- kousek okurky nakrájené na kolečka
- 2 listy salátu
- ½ nakrájeného avokáda
- hrstka klíčků, výhonků (pokud nemám, používám mix baby salátu)
- sůl a pepř
na podávání
- pečící papír
Postup
- Jednu stranu toustového chleba si namažeme pestem a druhou stranu hummusem.
- Vrstvíme zeleninu na namazanou stranu s hummusem, tak aby nám vytvořila barevné duhové tóny, nejlépe tedy v následujícím pořadí – červené zelí, řepa, rajče, mrkev, paprika, okurka, salát, avokádo a výhonky. Každou vrstvu jemně posolte a tu s avokádem i opepřete.
- Nyní přiklopte zeleninovou pyramidu druhým plátkem chleba, tedy tím s pestem, a opatrně zmáčkněte.
- Takto bohatý sendvič je nutné zabalit, jinak by vám pracně naskládaná náplň při prvním soustu vypadla. Sendvič zabalíme do pečícího papíru, tak abychom ohyby měli po stranách a sendvič mohli kolmo k poskládané zelenině překrojit.
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?