Svěží, rychlá, jemná a rozhodně zelená. To jsou hesla dalšího receptu, ideálního na horké letní dny. Nebojte se přidat další zelenou zeleninu, kterou budete mít po ruce, třeba jako fazolky, chřest, kapustu, špenát, cuketu atd…

Za kouzlem sytě zelené barvy stojí rychlá příprava. Důležité je nevařit zeleninu domrtva, ale pouze pár minut, aby si uchovala co nejvíce vitamínů a svoji krásnou barvu!!

Chuť jemné zeleniny podtrhne pesto ať tradiční bazalkové, tak i třeba z koriandru nebo medvědího česneku. To už je na vás. Použijte na jaké máte zrovna chuť. Navrch jsem osmažila cizrnu s trochou papriky (stejně tak lze připravit i v troubě), přihodila pár semínek, část polévky rozmixovala (což ji zahustí, ale zároveň zůstanou křupavé kousky) a zjemnila kokosovým mlékem. A je to opravdu rychlá, svěží bašta!

Suroviny

na 2 – 4 porce / příprava 20 minut

  • ⅓ pórku
  • 1 menší brokolice
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 1 lžička česnekové pasty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • zeleninový bujón nebo vývar cca 1 litr
  • sůl a pepř
  • kokosový olej

na podávání

Postup
  1. Na kokosovém oleji si minutku osmažíme nakrájený pórek a zalijeme vodou nebo vývarem.
  2. Přidáme nasekanou brokolici na malé kousky, česnekovou pastu, osolíme a opepříme a necháme přiklopené pár minut provařit.
  3. Nakonec přidáme hrášek, citronovou šťávu a vaříme další minutku. Část polévky rozmixujeme (tím se polévka zahustí a chutě propojí), dochutíme a podáváme s pestem, křupavou cizrnou a kokosovým mlékem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *